דף הבית  >> 
 >> 

הרשם  |  התחבר


10 מזונות העל שישמרו על בריאותך 

מאת    [ 26/11/2011 ]

מילים במאמר: 1273   [ נצפה 4094 פעמים ]



10
מזונות העל לבריאות שלמה



 



 



"יהיו מזונותיך
לתרופותיך"   אמר אבי הרפואה היפוקרטס
לפני קצת יותר מ 2400 שנים. כיום בתרבות השפע שמביאה עימה שלל מחלות ובעיות
שקשורות לתזונה לא נכונה ולחוסר בפעילות גופנית אמרתו של היפוקרטס מקבלת תוקף
מחודש. שימוש נכון ומושכל במזונות יתרום לשמירה על בריאות מיטבית ולמניעת מחלות
שונות.



 



במזונות שאנו אוכלים מצוי כוח החיים(
לפי הנטורופתיה זהו הכוח שנותן לגופנו את היכולת להתמודד על מחלות לבדו ללא עזרה
מלאכותית). המזונות מכילים מגוון רחב של רכיבי מזון שחיוניים לבריאותינו: וויטמינים,
מינרלים, נוגדי חמצון, חומצות אמינו, פחמימות ושומנים.



 



 



כל שעלינו לעשות כצרכני בריאות הוא לאתר
את אותם המזונות שיתרמו לבריאותינו, לאמץ אותם לחיקנו ולשלב אותם באופן קבע בתפריט
התזונה היומי שלנו.



 



בטבע יש מגוון רחב של מזונות בריאות אך
אנו נציג  את עשרת מזונות העל לבריאות
שלמה.



 



 





    • ביצה



 



המזון
המושלם. ביצה מכילה את כל אבות המזון: חלבון,שומן ופחמימה. ריכוז החלבון 6 גרם
והרכבו מלא(הביצה מכילה את כל חומצות האמינו החיוניות לנו). הביצה מכילה וויטמינים
כמו: A,D,B  ומינרלים
כמו: סידן,אבץ, ברזל וסלניום. בביצה יש חומר בשם כולין שתורם להורדת ערכי
הכולסטרול, לבריאות הלב ולשיפור תפקודי המוח.אדם בריא יכול לצרוך כ-4-6 ביצים
בשבוע.











    • תפוח



 



"קח תפוח אחד ביום ולרופא שלם" . לא במקרה
משתמשים במשפט זה ובמשפטים דומים כדי לתאר את חשיבותו הרפואית הרבה של התפוח.
התפוח הוא פרי קל לעיכול, מכיל כמות גבוהה של סיבים תזונתיים( העיקרי שבהם פקטין)
ולכן עוזר להורדת רמות כולסטרול ולוויסות רמות בסוכר בדם. בנוסף התפוח מכיל נוגדי
חמצון שמונעים את הרס תאי הגוף וויטמינים ומינרלים כגון: B,E,אשלגן ובורון. מומלץ לצרוך
תפוח ביום באופן קבע.



 



 



3.רימון



 



 הרימון הוא אחד משבעת המינים ביהדות ומשמש גם
אצלנו וגם בתרבויות אחרות כסמל לשפע,פריון, יופי וחוכמה. מחקרים רפואיים שנערכו על
הרימון בשנים האחרונות  גרמו לו להפוך לא
רק לסמל אלא גם למותג בריאות. ברימון יש ריכוז גבוה של וויטמין B(
שחיוני לחילוף חומרים תקין ולתקינות מערכת העצבים), וויטמין E( שמשמש נוגד חמצון רב עוצמה)
וויטמין C(שאחראי על מגוון רחב של תהליכים בגופנו). לרימון סגולות רפואיות
רבות ונפרט רק את חלקן: הפחתת רמות הכולסטרול בדם, חיזוק דפנות כלי הדם, הורדת
ערכי לחץ הדם, סיוע לדלקות מפרקים, לטיפול בשלשול, קוטל טפילי מעיים ושיקום חיצוני
של מראה העור. את הרימון מומלץ לסחוט למיץ משום שבתהליך הסחיטה משתחררים כמות
גבוהה של נוגדי חמצון החיוניים לגופנו.



 



 



 



 



4.שמן
הזית



 



 שמן הזית מכיל ברובו חומצות שומן חד בלתי
רוויות, תכולת נוגדי חמצון גבוהה וויטמיני A ו E. הרכב חומצות השומן שבו תורם
להורדת רמות הכולסטרול הרע( LDL) , הורדת ערכי לחץ הדם ולהורדת הסיכוי לחלות במחלות לב. הרכב
הוויטמינים ונוגדי החמצון שבו הופכים את השמן לחומר אנטי דלקתי מצוין. מומלץ לצרוך
בין 2-4 כפיות שמן זית ביום. יש לשים לב שאנו בוחרים שמן מכתית מעולה ולא שמן
מזוכך שעובר תהליכי עיבוד כימים.



 



 



5. אגוזי
מלך
-



 



מכילים
כמות גבוהה של חלבון ביחס למרכיבים צמחיים אחרים, כמות גבוהה של נוגדי חמצון
ומגוון של וויטמינים ומינרלים. האגוזים נמצאו במחקרים כמזון שמווסת את רמות בסוכר
בדם, מוריד ערכי כולסטרול רע ומשפר את תפקודי הלב.  בשל הרכבם התזונתי האגוזים תורמים לתחושת שובע
לאורך זמן ולכן מומלץ לשלב אותם כחלק בלתי נפרד מהתזונה היומית. חופן של 7-14
אגוזי מלך ביום מהווה מנת צריכה מומלצת.



 



 



6.
קינואה



 



 הקינואה מוגדרת כדגן העל למרות שמבחינה בוטנית
היא אינה שייכת למשפחת הדגנים .



היא עשירה
בחלבון מלא (בניגוד לשאר הדגניים שאינם מכילים את כל חומצות האמינו החיוניות),
סיבים תזונתיים , זרחן, מגנזיום וברזל. הקינואה טובה לאיזון רמות הסוכר, לצמחונים(בשל
הרכב החלבון), לחיזוק מערכת החיסון, לדיאטה בריאה, לשיפור תהליכי העיכול ולמקור
לצריכת וויטמין B.  הקינואה בניגוד לשאר
הדגנים אינה מכילה גלוטן ועל כן היא מתאימה לחולי הצליאק.



 



 



7. ברוקולי




 



לברוקולי
יש תכולת וויטמין C גבוהה מאוד( 90 מ"ג ל100 גרם). ריכוז וויטמין C בברוקלי
אף גבוה מהריכוז בפירות ההדר כמו התפוז וממזונות כמו התרד.  וויטמין C חיוני לחיזוק מערכת החיסון ולמניעת
נזקים של רדיקלים חופשיים. הברוקלי מכיל גם נוגד חמצון רב עוצמה בשם סולפורפן
שנחשב כמנטרל רעלים וזיהומים רב עוצמה. בנוסף הברוקולי טוב לבריאות העיניים והעור
בשל תכולה גבוהה של וויטמין A.



 



 



8.
בצל
-



 



 עשיר בוויטמין B, C ,אשלגן ,כרום,סידן,גופרית
,מגנזיום ונוגדי חמצון( בעיקר נוגד חמצון בשם קוורצטין). הבצל ידוע כמוריד סיכוי
לחלות במחלות לב( מונע הצטברות של משקעי שומן בדפנות כלי הדם),תורם לתחושת שובע(בשל
תכולת הסיבים, איזון סוכר בדם(בשל מינרל הכרום ותרכובת הגופרית),חיזוק מערכת
החיסון( בשל תכולת נוגדי החמצון), טיפול בזיהומי גוף וטיפול לחיזוק צפיפות העצם
ובעיות סחוסים.  השום דומה בהרכבו לבצל אך
בעל ריכוז חומרים רב יותר ועל כן איכותו הרפואית טובה יותר למרות זאת  לבסוף הבצל נבחר כמזון על משום שטעמו עדין יותר
והוא ערב יותר לחיך שלנו ועל כן גוברים הסיכויים שנשלב אותו באופן קבע בתזונתנו.



 



 



 



 



 



9.
פטריות



 



מקרים רבים
נעשו על הפטריות ועל  היכולות שלהם לעקב
תהליכים סרטנים. הם נמצאו כמעקבי סרטן בשל נוגדי החמצון שהיעקרים שהם הם: בטא
גלוקן ופוליסכריד. הפטריות היעילות ביותר לטיפול בסרטן הם מייטאקי,ריישי ושיטאקי
שהגיעו מהמזרח הרחוק. הפטריות הם מקור מצוין לוויטמין B, וויטמין C,
מינרלים,סיבים ונוגדי חמצון. הפטריות טובות לטיפול בקשת רחבה של בעיות: אנמיה,
חולשת מערכת החיסון, תסמונת העייפות הכרונית, כולסטרול גבוה, חוסר באנרגיה,הורדת
דם, שיפור פוריות הגבר והאישה ובעיות רבות ונוספות. ניתן לקנות את הפטריות בצורה
מיובשת בחנויות הטבע או לרכוש תוספי מזון או מיצוי נוזלי של הפטריות.



 



 



10 ספירולינה-



 



מוגדרת
כמתנה של הטבע לאדם.הספירולינה היא אצת ים שגדלה באופן טבעי באגם מים מתוקים מזון
על שמכיל את כל החומרים שחיוניים לבריאותו של האדם. מנת ספירולינה( כפית מטבח)
מכילה ריכוז גבוה של חלבון(חלבון מלא ובעל ספיגה מושלמת בגוף), רמות גבוהות
של  בטא קרוטן( נגזרת של וויטמין A) ושל  B12(שאחראי על ייצור כדוריות דם אדומות וכמעט שאינו קיים במוצרים
מהצומח אלא רק במוצרים מהחי), רשימה ארוכה של מינרלים ובעיקר ברזל בריכוז גבוה
ובעל יכולת ספיגה מושלמת בגוף וחומצות שומן חיוניות. הספירולינה מומלצת:
לאנמיה,צמחונים וטבעונים, לסובלים מסוכרת וכולסטרול, לאנשים בדיאטה, לספורטאים
ומפתחי גוף, ולחיזוק מערכת החיסון. בנוסף ניתן להכין מהספירולינה מסכת פנים שתגרום
לעור הפנים לקבל מרכיבי הזנה חיוניים לשמירה וטיפוח המראה. את הספירולינה ניתן
לרכוש בחנויות הטבע כתוסף מזון(קפסולה) או אצל משווקים שונים כאבקה. את האבקה
מוסיפים לסלט או למאפים. זהירות: הטעם מלוח ולא טעים במיוחד אך מי שמתגבר על הטעם
יכול להרוויח מזון מושלם.



 



 



הטבע יצר
בשבילנו את כל המזונות שחשובים  לבריאותינו
אך אנחנו למרבה הצער עברנו לאוכל מתועש ומעובד שחסר את החיות והבריאות שבמזונות
מהטבע . השתדלו לצרוך את המזונות שהטבע העניק לנו בתדירות רבה יותר משום שמזונות
אלו הם התרופות של המחר- התרופות הבטוחות והיעילות ביותר-היו מזונותיך תרופותיך.

" בריאות מהטבע" : www.briutteva.co.il             מתמחים ביעוצי תזונה ונטורפתיה, שיפור כושר גופני, הכנת תכשירים מצמחי מרפא ,הכנת מוצרי קוסמטיקה וטיפול טבעי במחלות שונות. לפרטים אלעז: 0544839681




מאמרים חדשים מומלצים: 

חשיבות היוגה לאיזון אורח חיים יושבני  -  מאת: מיכל פן מומחה
היתרונות של עיצוב בית בצורת L -  מאת: פיטר קלייזמר מומחה
לגלות, לטפח, להצליח: חשיבות מימוש פוטנציאל הכישרון לילדים עם צרכים מיוחדים -  מאת: עמית קניגשטיין מומחה
המדריך לניהול כלכלת משק בית עם טיפים ועצות לניהול תקציב -  מאת: נדב טל מומחה
חשבתם שרכב חשמלי פוטר מטיפולים.. תחשבו שוב -  מאת: יואב ציפרוט מומחה
מה הסיבה לבעיות האיכות בעולם -  מאת: חנן מלין מומחה
מערכת יחסים רעילה- איך תזהו מניפולציות רגשיות ותתמודדו איתם  -  מאת: חגית לביא מומחה
לימודים במלחמה | איך ללמוד ולהישאר מרוכז בזמן מלחמה -  מאת: דניאל פאר
אימא אני מפחד' הדרכה להורים כיצד תוכלו לנווט את קשיי 'מצב המלחמה'? -  מאת: רזיאל פריגן פריגן מומחה
הדרך שבה AI (בינה מלאכותית) ממלאת את העולם בזבל דיגיטלי -  מאת: Michael - Micha Shafir מומחה

מורנו'ס - שיווק באינטרנט

©2022 כל הזכויות שמורות

אודותינו
שאלות נפוצות
יצירת קשר
יתרונות לכותבי מאמרים
מדיניות פרטיות
עלינו בעיתונות
מאמרים חדשים

לכותבי מאמרים:
פתיחת חשבון חינם
כניסה למערכת
יתרונות לכותבי מאמרים
תנאי השירות
הנחיות עריכה
תנאי שימוש במאמרים



מאמרים בפייסבוק   מאמרים בטוויטר   מאמרים ביוטיוב